Hoe werkt BrowseAloud?

Met de nieuwe BrowseAloud kunt u webpagina's op een heel eenvoudige manier laten voorlezen. BrowseAloud hoeft niet geïnstalleerd te worden, is voor uw website bezoekers helemaal gratis en werkt in alle gangbare besturingssystemen en browsers. Het werkt ook op uw smartphone of tablet.

BrowseAloud Plus knop

Klik op de startknop van de 'Lees voor' button op de webpagina om de voorlees-menubalk te openen en het voorlezen te starten. Zet de muis op de tekst en na korte tijd zal deze oplichten en het voorlezen gaat beginnen. U kunt met BrowseAloud gemakkelijk navigeren; plaats de muis op een ander stukje tekst dat u wilt laten voorlezen en de rest gaat vanzelf.

Bij gebruik van een smartphone of tablet drukt u op de tekst. Na een kort moment zal de tekst oplichten en begint BrowseAloud de inhoud voor te lezen.

Dat is de basis van BrowseAloud maar met behulp van de voorlees-menubalk zijn er nog veel meer mogelijkheden.

applet

start Klik voor voorlezen
Standaard staat deze functie aan. Dit betekend dat BrowseAloud klaar staat om voor te lezen daar waar u met de muis staat.

play Voorlezen huidige selectie
Als de eerste knop uit staat kunt u een selectie maken van een stuk tekst. Door op het pijltje te klikken leest BrowseAloud die selectie voor.

vertalen Vertaal deze pagina
Met één druk op deze knop zet u de tekst op een pagina direct om naar een andere taal. U kunt kiezen uit meer dan vierenzeventig talen. Van deze talen kunnen er drieëndertig worden voorgelezen met een stem in die taal.

mp3maker MP3 maker
Selecteer een stuk tekst en druk op de knop 'MP3 maker'. Kies een naam en uw audiobestand wordt aangemaakt. En dat alles dan ook nog eens in de juiste taal. Handig om de tekst later nog eens terug te luisteren.

lichtkrant Lichtkrant
Soms is de tekst gewoon te klein of te onduidelijk om te lezen. Met een druk op de knop 'Lichtkrant' verschijnt er aan de bovenkant van uw scherm een heldere, vergrote leesbalk. Hierin ziet u de regel die wordt voorgelezen met markering van het woord dat wordt voorgelezen. De grootte en kleur van de lichtkrant zijn instelbaar.

schermmasker Schermmasker
Storende elementen maken webpagina's niet altijd even overzichtelijk. Met het horizontale schermmasker blijft alleen dat deel zichtbaar waar u aan het lezen bent. De rest wordt afgedekt door het donkerder te maken. Het zichtbare deel loopt mee met uw muis.

vereenvoudigen Vereenvoudigen
Als advertenties en andere ruis afleiden van de kern van de zaak, dan kan de pagina worden vereenvoudigd. BrowseAloud haalt alleen de tekst uit de pagina en zet deze zonder opmaak neer. Voor veel lezers geeft dat rust.

Sluiten
Met behulp van het kruisje aan de linkerkant sluit u de voorlees-menubalk.

PDF's lezen

Bij het openen van een online PDF krijgt u de keuze deze te openen in uw standaard PDF-lezer of in de BrowseAloud PDF-lezer. Kiest u voor de BrowseAloud PDF-lezer, dan opent er een nieuw tabblad waarop de voorleesfunctie direct actief is.

Bij het openen van een beveiligde pagina krijgt u de melding dat de tekst versleuteld doorgestuurd zal worden. Ook kunt u informatie opvragen over ons beveiligingscertificaat.

Veel leesplezier!

Tip: Vergeet niet het geluid van uw computer of tablet aan te zetten.